Frederiksdal Slot

 

FREDERIKSDAL SLOTS FREMTID

Handlingsplan
Udført 2014
Bygherre: Frederiksdal Slot

 

 

 

 

 

 

 

KLIMASKÆRM

Som husarkitekt for Frederiksdal, har Leif Hansen Arkitekter udarbejdet en handlingsplan for slottets klimaskærm. Forhåbentlig er der fonde, der kan bidrage til at løfte opgaven så det fantastiske slot kan istandsættes.

 

SJÆLDEN ORIGINALITET

Frederiksdal Slot regnes i dag for en af perlerne i dansk bygningskunst, og et af de fineste eksempler på dansk rokokostil. Slottet står i dag med en originalitet i konstruktion, overflader og interiør som meget få huse i Danmark kan fremvise: Ingen vægge eller døre er ændret, den gamle stuk er bevaret overalt og de oprindelige tapeter er stadig at finde i mange af rummene.

LYSTSLOT

Lystslottet blev opført af lensgreve Johan Sigismund Schulin i 1745 med Nicolai Eigtved som bygmester. Jorden, slottet er opført på, fik Schulin i 1740 direkte af kong Christian VI, som tak for hans hjælp som en af kongens allernærmeste rådgivere og fortrolige.

Der findes ingen originale tegninger af slottet, hvilket er beklageligt, da lensgreve Schulins enke umiddelbart efter grevens død i 1750 lod bygge en overbygning på Frederiksdal Slot med den nuværende mansard-etage. I denne fase var det arkitekt Rosenberg, der stod for ændringen. Rosenberg var elev af Eigtved, men det af Eigtved tegnede lette Frederiksdal i et stokværk er unægtelig blevet en del tungere med Rosenbergs overbygning.