DESIGN AF NY ELEVATOR

Ombygning og design
Igangværende
Bygherre: Dansk Erhverv

PROJEKTET

Som en del af Børsens gennemgribende restaurering og ombygning har Leif Hansen Arkitekter, som husarkitekt på Børsen, designet en elevator og ny indretning af foyeren.

Adgangsforholdende mellem etagerne i Børsbygningen har været langt fra optimale og direkte utilgængelige for bevægelseshæmmede. Det har derfor været et stort ønske at forbedre adgangsforholdene så både bevægelseshæmmede interne brugere og gæster let kan få adgang til samtlige etager. Elevatoren indrettes i en del af det eksisterende trapperum i et forløb fra stueetage til 2. sal.

HÅNDVÆRKET

Designet af elevatorfronterne og kabinen henter inspiration i KaI Gottlobs interiør fra 1950-erne. Alt nyt harmonerer med det eksisterende, men har et tidssvarende udtryk. 

Kun de bedste håndværkere har fået pille ved den bærende tømmerkonstruktion, bygge elevatorskakt og nyt trapperum, beklæde fronter og døre i egetræ og messing, samt lyse de nye rum og flader op. Der har blevet forkælet for alle detaljer.