LINDHOLTGAARD

 

INDVENDIG ISTANDSÆTTELSE

Indvendig restaurering
Påbegyndt i 2018
Bygherre: Frederik Ahlefeldt-Laurvig

 

 

PROJEKTET

Indvendig istandsættelse af hovedbygning og længebygning.
Alle vægge er overfladebehandlet og farvesat.
Træterrasse på havesiden blev genopført efter gamle fotos, med nyfortolket balustrade.

Hovedbygningen har altid haft et gro køkken i den høje kælderetage. Den nuværende ejer af Lindholt Gaard ønskede at opgradere dette køkken til jagt -og fest køkken. Der var problemer med fugt i væggene, derfor blev vægstrukturen ændret og der blev etableret et åbent køkken uden bagbeklædning, for at undgå skimmelfælder.
Den dybrøde og meget lys gule farve er fundet som farverester på væggene fra tidligere indretninger og genbrugt på en ny måde, med en gennemgående rød streg der opdeler væggene.
Den ene af proprietærgårdens længebygninger blev indrettet som lejlighed, efter at indvendige vægge og gulve blev skralde af ind til grundmur og fundament, og efterfølgende bygget op igen.

LINDHOLTGAARDS HISTORIE

Lindholt fremstår i dag som en veldrevet land- og skovbrugsejendom; skovene er stort set omgivet af gårdens økologiske landbrug. Det kuperede landskab, og dét, at skov og marker ligger som en mosaik mellem hinanden, giver en meget stor skønhed. Fra toppen (85 m o.h.) af Hjortebjerg-marken midt i skoven er der udsigt over nordvestlige Sjælland og dele af Hornsherred.